В.С. ЛИСАВ

СО СВЕТОТ ВОДИ ОНОЈ КОЈ МУ СЛУЖИ

КОЈ САКА СО СВЕТОТ ДА ВОДИТОЈ ТРЕБА ДА МУ СЛУЖИНИЗ СИТЕ ВРЕМИЊА И ВЕКОВИ ГЛАСОТ НА ИСУС КРУЖИНА АПОСТОЛИТЕ ИСУС ПОКОРНОНОЗЕТЕ ИМ ГИ МИЕТОЈ ГИ ВОДИ ДО СВЕТЛИНАТАВО НЕГО ВЕРУВААТ ТИЕДА СЕ БИДЕ КРОТОК И ТРПЕЛИВВО ИСТИОТ ЧАС И РАНЛИВ КО ПТИЦАГИ УЧЕЛ СПАСИТЕЛОТ АПОСТОЛИТЕ СВОИЗА ДЕЛАТА СТОРЕНИ НАГРАДАДА НЕ СЕ ЗЕМАЦЕНА ДА НЕМА И

ДОЦЕН Е ЧАСОТ

ДОЦЕН Е ЧАСОТ КОГА МОЛЊАТА ОД ИСТОКДО ЗАПАД ЌЕ СЕ ГЛЕДАДОЦЕН Е ЧАСОТ КОГА РАСКАТА ВО ОКОТО ЌЕ СТАНЕ ГРЕДАД ОЦЕН Е ЧАСОТ КОГА ДЕЛАТА НАШИЌЕ ДОЈДЕ ДРУГ ДА ГИ БРОИДОЦЕН Е ЧАСОТ КОГА ПРВИОТ ЌЕ ДОЈДЕДУШИТЕ ХАШИ ДА ГИ СТРОИА КО ДЕЛАТА НАШИ СМЕ ГИ СТОРИЛЕЗА НИКОЈ ДА НЕ ГИ БРОИАКО ЗА ДЕЛАТА ДАР

РАЃАЊЕТО ХРИСТОВО

ЅВЕЗДА ВО НОЌТА ОД ИСТОК СЕ ЈАВИИ СЕ ПРЕНЕСЕ ГЛАС,АГНЕЦОТ СЕ РОДИ И МЛАДЕНЕЦОТ ЗА НАШИОТ СПАС,ОД ЛОЗАТА ДАВИДОВА СЕ РОДИ ПАСТИР И ЦАРЗА СИОТ СВЕТ СКАПОЦЕН ДАР.СЕ ПРЕНЕСЕ ГЛАС И ДО МОЌНИОТ ИРОД,ИЗРАЕЛСКИОТ ЦАР,СЕ РОДИ НОВИОТ ИЗРАЕЛСКИ ВЛАДЕТЕЛ,ТОЈ ОД ИРОДА ПОГОЛЕМ ДА Е ЗАР?МУДРЕЦИТЕ ГИ СОБРА И ДА РАЗБЕРАТ ГИ ПРАТИКАДЕ СЕ РОДИ НОВИОТ

НА БРЕГОТ НА ГОЛГОТАТА

ОВОЈ БРЕГ Е ПУСТ И ЛАДЕН,НАСЕКАДЕ РАСТЕ КАМЕН СИВ,ГОЛГОТА СВЕТОТ МУ ДАДЕ ИМЕ,А КОЈ ЗА ТОА Е КРИВ?НА НЕГО НЕМА СЈАЈ, А ГО ЗНАЕ СИОТ СВЕТ,ЗОШТО ТУКА Е ГОСПОД ИСУС НА КРСТОТ РАСПЕТ. ЈАС ГО ГЛЕДАМ БОЖЈИОТ СИН,А НЕ ТОЈ КАМЕН СИВ,ЗОШТО ТОЈ ЗА МЕНЕ НА ГОЛГОТАТА РАСПЕТ Е ЖИВ.ОД ГРОБОТ ДА МЕ СПАСИ ТОЈ

ВИСТИНИТ Е БОГ

ВИСТИНИТ Е БОГ И Е СО СЕТА СЛАВА БЛАГОДАТ ТОЈ НА СИТЕ ДАВАДО БОГА ПО РАЗЛИЧНИ ПАТИШТА СЕ ОДИ СО МИЛОСТА НЕГОВА ТОЈ НЕ ВОДИПАТИШТАТА ЖИВОТНИ ТЕНКИ ПАТЕКИ ВИЈАТ НЕВЕРСТВАТА ОД БОГА НЕ СЕ КРИЈАТНАД НАС СВЕТЛИНАТА НЕГОВА СВЕТИ СИЛНО И СЈАЈНО СЕКОЈ ДА ЈА СЕТИПРАВЕДНОСТА БОЖЈА СЕКОЈ МОЖЕ ДА ЈА СТИГНЕ И ВО НЕБЕСАТА

ЖИВОТОТ НЕГОВ ВО УТРОБАТА БЕЗГРЕШНА СЕ ЗАЧНА

ЖИВОТОТ НЕГОВ ВО УТРОБАТАБЕЗГРЕШНА СЕ ЗАЧНАВО ЈАСЛИТЕ ТОЈ СЕ РОДИ ВО НОЌТА МРАЧНАСО РАЃАЊЕТО ЗАПОЧНА СУДБИНАТАНЕГОВА МАЧНАА SВЕЗДАТА СЈАЈНА ГО ОСВЕТЛИ ПАТОТСО ПРАШИНА ЗРАЧНАОКОЛУ АГНЕЦОТ СИТЕ БЕА ЗБРАНИМУДРЕЦИ ОД СИТЕ СТРАНИСО ДАРОВИ МНОГУ:ЛИВАН И СМИРНАИ ЗБОРОВИ ОДБРАНИСО РОЖБАТА СВЕТА РАЗДЕЛБАТАЈА СЕТИ ТОЈИ ОТИДЕ ДАЛЕКУ ОД РОДНИOТ КРАЈИ НАРОДОТ СВОЈПОРАСНА НО КАКО ДЕТЕ СЕКОЕНЕ БЕШЕ ТОЈОД

АПОСТОЛИТЕ, ВЕРНИ ВЕСНИЦИ ТВОИ

АПОСТОЛИТЕ, ВЕРНИ ВЕСНИЦИ ТВОИАПОСТОЛИТЕ ТВОИ ВЕСНИЦИ ВЕРНИ БЕАКО ПРОЛЕТ НИЗ СВЕТОТ РАСЦУТЕА НАСЕКАДЕ ОПОЈНИ МИРИСИ ОСТАВААТТВОЈОТ ЗБОР НА СВЕТОТ ГО ПРЕДАВААТА ЗА ДЕЛАТА СВОИ НА ОВОЈ СВЕТ СТОРЕНИНИКОГАШ ДА НЕ СЕ ИЗМОРЕНИНА ПРВО МЕСТО ДА НЕ СЕ СТАВААТНА СИРОМАСИ СЕ ДА ДАВААТСПОРЕД ДУХОТ ДА ГИ ВРШАТ СВОИТЕ ДЕЛАСАМО ВЕРАТА ВО ХРИСТА НАГРАДА Е ЦЕЛААПОСТОЛИТЕ НА

МНОГУ НАРОДИ ВО ТЕБЕ ЌЕ ВЕРУВААТ

МНОГУ НАРОДИ ВО ТЕБЕ ЌЕ ВЕРУВААТКАКО ЛИСЈАТА ВО ГОРАТА РАЗЕЛЕНУВААТТАКА МНОГУ НАРОДИ И ЦАРСТВА ВО ТЕБЕ ЌЕ ВЕРУВААТВО ВЕРАТА ТВОЈА КОЈ ПОБЕДУВА,ИМЕТОИЗБРИШАНО НЕМА ДА МУ БИДЕ И МНОГУЌЕ ЗБОРУВААТКОЈ ЌЕ ВРВИ СО ХРИСТА ВО ОБЛЕКА БЕЛАЌ Е МУ БИДЕ ДАДЕНА СВЕТЛИНАТА ЦЕЛАЗА НЕГОВИТЕ ДЕЛАСО НЕГОВИОТ ХИТОН ПОКРИЕНИ ГЛАВИТЕ ЌЕ БИДАТИ МНОГУ ОД НИВ СИТЕ БОЖЈИ

ПРЕКРАСНИОТ УМ ЦАРУВА

ПРЕКРАСНИОТ УМ ЦАРУВА ТВОЈОТ ПРЕКРАСЕН УМ ЦАРУВА НИЗ СИТЕ ВЕКОВИТВОЈАТА СВЕТЛА МИСЛА НЕ ВОДИ НИЗ СИТЕ СВЕТОВИ ТВОЈОТ ЖИВОТ И ТВОЈОТ ЗБОР ВЕЧНА ПОУКА ЗА НАСТВОЈАТА СВЕТЛИНА ТЕМНИНАТА НА НОЌТА ЈА РАЗБИВАЛИСЈАТА ВО ГОРАТА ГИ РАЗЗЕЛЕНУВА ВЕТЕРОТ ГО СТИВНУВАПОЛИЊАТА ЖИТНИ СО БОГАТ РОД ГИ ДАРУВА И ЧУВАРОДОТ Е ГОЛЕМ А ЖЕТВАРИ СЕ МАЛКУ ЗБОРОВИ СЕ

РАДУВАЈТЕ СЕ ВИЕ

РАДУВАЈТЕ СЕ ВИЕ РАДУВАЈТЕ СЕ ВИЕ БЕДНИ СО ДУХ СМРТНИ ДУШИРАДУВАЈТЕ СЕ ВИЕ ГРЕШНИТЕ ГРЕВОТ ШТО ВЕ ГУШИРАДУВАЈТЕ СЕ ВИЕ МОЈОТ ЗБОР ДА ДОПРЕ ДО ВАШИТЕ УШИРАДУВАЈТЕ СЕ ВИЕ ОД ПОУКИТЕ МОИ НИКОЈ ДА НЕ СЕ ОГЛУШИРАДУВАЈТЕ СЕ ВИЕ ВО ВЕРАТА СО МЕНЕ ШТО СТЕРАДУВАЈТЕ СЕ ВИЕ ЗА ОТЕЦОТ ОД МЕНЕ ШТО УЗНАВТЕРАДУВАЈТЕ СЕ ВИЕ