Текстови

СО СВЕТОТ ВОДИ ОНОЈ КОЈ МУ СЛУЖИ

КОЈ САКА СО СВЕТОТ ДА ВОДИ
ТОЈ ТРЕБА ДА МУ СЛУЖИ
НИЗ СИТЕ ВРЕМИЊА И ВЕКОВИ
ГЛАСОТ НА ИСУС КРУЖИ
НА АПОСТОЛИТЕ ИСУС ПОКОРНО
НОЗЕТЕ ИМ ГИ МИЕ
ТОЈ ГИ ВОДИ ДО СВЕТЛИНАТА
ВО НЕГО ВЕРУВААТ ТИЕ
ДА СЕ БИДЕ КРОТОК И ТРПЕЛИВ
ВО ИСТИОТ ЧАС И РАНЛИВ КО ПТИЦА
ГИ УЧЕЛ СПАСИТЕЛОТ АПОСТОЛИТЕ СВОИ
ЗА ДЕЛАТА СТОРЕНИ НАГРАДА
ДА НЕ СЕ ЗЕМА
ЦЕНА ДА НЕМА И ПОНИЗЕН ДА СЕ БИДЕ
ДА СЕ ПРЕЧЕКА СКОЈ ВО ХРИСТА ШТО ИДЕ.