В.С. ЛИСАВ

МИР ВАМ ПОЗДРАВ СВЕТОЛ…

МИР ВАМ,ПОЗДРАВ СВЕТОЛМИР ВАМ ПОЗДРАВ СВЕТОЛ ДОБРО ЗНАНБУДИ СОМНЕЖ ОТВАРА РАНИМИР ВАМ СЕ ОБРАЌАМ СО ВОСХИТ И РАДОСТ НА УЧЕНИЦИТЕ ЗБРАНИМИР ВАМ ВО ДУШИТЕ ВАШИ,ЗОШТОТЕЛО СУМ СО ВАС ЈАДАММИР ВАМ ДОЈДОВ ПРИ ВАС ПОВТОРНОВЕРА ДА ВИ ДАДАММИР ВАМ ВЕРАТА ВАША ВО МЕНЕДА ВЕ ВОДИМИР ВАМ ЗА ТОМО НЕВЕРНИОТКОЈ ВИДЕ И ПОВЕРУВАМИР ВАМ КОИ ПОВЕРУВАВТЕ А

ИСУС ПРЕД ПИЛАТ

ИСУС ПРЕД ПИЛАТЦАР СУМ,ТИ САМИОТ КАЖАИ ТРНЛИВ ВЕНЕЦ МИ СТАВИВИНА ВО МЕНЕ НЕ НАЈДЕ, НЕ ИЗЛАЖАДАДЕ СО МЕНЕ ДРУГ ДА СЕ СПРАВИМУ ОБЈАВИ НА СВЕТОТ ЗА ЕДЕН ДЕНЕС ЌЕ ИМА СПАС.ОДЛУКАТА Е ВАША КОЈ ДЕНЕСЌЕ БИДЕ СО ВАС.РАСПНИ ГО ИСУС,ОД ТОЛПАТАСЕ СЛУШНА ГЛАСПУШТИ ГО ВАРАВА,ТОЈДА БИДЕ СО НАС.МЕЃУ НАРОДОТ СЕ ПУШТИ ГЛАСНА КРСТОТ ДА Е

НА ГОЛГОТАТА ТОЈ ВРВИ

НА ГОЛГОТАТА ТОЈ ВРВИ СО ПОСЛЕДНИТЕ СИЛИ ПОКОРНО И БЕЗ СОЛЗИ НА ГОЛГОТАТА ТОЈ ВРВИ ДОЛГА Е ЖИВОТНАТА НИЗА НА СВЕТОТ КОИ ПОСЛЕДНИ БЕА СЕГА СЕ ПРВИ КОИ ВО СВОЈОТ ЖИВОТ ДАВАЛЕ ЖЕТВАТА ЈА ПРИБИРААТ И ПЕАТ ОД ЖЕТВАТА НИКОГАШ НЕ СЕ УМОРУВААТ ТИЕ ЗА ТЕБЕ БДЕАТ ПЛОДОВИТЕ ГИ ПРИБИРААТ ВО ВЕРАТА ЗА ТEБЕ НЕ

И ПОВТОРНО ДА СЕ РОДАМ СИТЕ ПО ТВОЈОТ ПАТ ЌЕ ГИ ВОДАМ

НИЗ ВЕКОВИТЕ ШТО МИНАЛЕ И НИЗ СИТЕ ВЕКОВИ ШТО ИДАТ И ПОВТОРНО ДА СЕ РОДАМ СИТЕ ПО ТВОЈОТ ПАТ ЌЕ ГИ ВОДАМ ДЕЛАТА ТВОИ ДА ГИ СОЗНААТ СО ТЕБЕ ВО НОВИОТ ЖИВОТ ДА БИДАТ И НА БЕЛО КАМЧЕ НОВОТО ИМЕ НАПИШАНО ДА ГО ВИДАТ ГРЕВОВИТЕ СВОИ СЕКОЈ ДЕН ДА ГИ ИСПОВЕДААТ И НА ЖИВОТОТ НОВ

НЕГОВИОТ ЖИВОТ НА КРСТОТ ЗГАСНА

НЕГОВИОТ ЖИВОТ НА КРСТОТ ЗГАСНА ВЕРАТА ВО НЕГО КАКО СОНЦЕ ПОРАСНА НЕГОВИОТ ЖИВОТ НА КРСТОТ СЕ СВРШИ ВЕРНИТЕ ВО НЕГО ТАГА И БОЛКА ГИ СКРШИ СЕ ИЗВИШИ ТОЈ ВО ВИСИНИТЕ ОСТАНАА ЗА НЕГОДА СВЕДОЧАТ ВИСТИНИТЕ СВЕДОЦИ СМЕ ИДЕ ДЕНОТ ТОЈ ПОВТОРНО ЌЕ БИДЕ СО НАРОДОТ СВОЈ ПРАВЕДНИТЕ ОД БЛЕСОКОТ НА МОЛЊАТА НЕМА ДА СЕ КРИЈАТ

НАШЕТО СРЦЕ ЗА ТЕБЕ БИЕ

ВО ИСКУШЕНИЕ ГОЛЕМО КОГА СМЕ НИЕ НАШЕТО СРЦЕ ЗА ТЕБЕ БИЕ ЗА РАДОСТА ВЕЧНА ТИ ШТО ЈА ДАВАШ ОД ИЗВОРОТ ТВОЈ СЕКОЈ ДА ПИЕ ВО НАШИТЕ ГРАДИ ЖЕД ДА НЕ СЕТИМЕ НИЕ ЗА ВОДА ВЕЧНО ТЕБЕ ЌЕ ТЕ СПОМНУВАМЕ И ЌЕ ТИ ПЕЕМЕ ОДА ПОФАЛНАТА ПЕСНА ДО ОБЛАЦИ ВИСОКО АНГЕЛ ДА ЈА КРЕНЕ ВЕРАТА ВО

ЕВЕ ГО ДОАЃА СУДНИОТ ЧАС

ЕВЕ ГО ДОАЃА СУДНИОТ ЧАС КОГА ЌЕ СЕ ЧУЕ НЕГОВИОТ СИЛЕН ГЛАС ЕВЕ ГО ДОАЃА СУДНИОТ ЧАС КОГА ЌЕ СЕ ПРЕПОЗНААТ КОИ СЕ ЗА СПАС ЕВЕ ГО ДОАЃА СУДНИОТ ЧАС КОГА ВИСТИНАТА ЌЕ ЗБОРУВА ЗА НАС ЕВЕ ГО ДОАЃА СУДНИОТ ЧАС КОГА И НАЈМАЛАТА ДАМКА Е КО НА ВАГАТА ТАС ЕВЕ ГО ДОАЃА СУДНИОТ ЧАС

ЗА ВИСТИНАТА СВЕДОЧЕШЕ ТОЈ…

НА СЕКОЈ ЧЕКОР ОД НЕГОВИОТ ПАТ ЗА ВИСТИНАТА СВЕДОЧЕШЕ ТОЈ. МНОГУ ЛУЃЕ ПО НЕГОВИОТ ПАТ ТРГНАА И ГО СМЕНИЈА ЖИВОТОТ СВОЈ. ОСТАВИЈА РОДИТЕЛИ,ТОПЛИ ДОМОВИ И ПРИЈАТЕЛИ ОД СОЈ. АПОСТОЛИТЕ,УЧИТЕЛИ НЕГОВИ СТАНАА, ЗА СЛОВОТО ГИ УЧЕШЕ ТОЈ. ЗА ЦАРСТВОТО ГИ УЧЕШЕ СВОЕ, ОД ОВОЈ СВЕТ ШТО НЕЕ, ЗА ОТЕЦОТ ГИ УЧЕШЕ СВОЈ ШТО ГО ПРАТИ ПРАВДА

НА МАСЛИНОВАТА ГОРА…

НА МАСЛИНОВАТА ГОРА СО УЧЕНИЦИТЕ СВОИ ИСУС НА ТРЕВАТА СЕДИ СО ВЕЧЕРНА НАМЕТКА СЕ ОБЛЕКУВА НЕБОТО А ТОЈ БЕСЕДИ РЕДИ ЗА ДЕНОТ КОГА ТОЈ ОД ДЕСНАТА СТРАНА ДО ОТЕЦОТ ЌЕ СЕДИ ГЛАСОТ НЕГОВ СМИРЕН ВО НОЌТА ПОКОРНОСТ И МИР НУДИ А ВО НАШИТЕ ДУШИ РАСТРЕПЕРЕНОСТ И ВОСХИТ СЕ БУДИ ЕДЕН БЛЕСОК ОДЕДНАШ СЕТИВМЕ СИТЕ ВО

ДОЦНА Е…

ДОЦНА Е КОГА СУЛФУРОТ И ОГАНОТ ЌЕ СЕ СПУШТАТ ВРЗ НАШИТЕ ДУШИ ДОЦНА Е КОГА СЛОВОТО НЕГОВО НЕМА ДА ДОПРЕ ДО НАШИТЕ УШИ ДОЦНА Е КОГА ПЕПЕЛТА И ЧАДОТ СЛАБИТЕ ВО ВЕРА ЌЕ ГИ ГУШИ ДОЦНА Е КОГА ВРЕМЕТО Е БЛИЗУ А ДЕНОТ ЗА СПАС Е ДОЈДЕН ДОЦНА Е КОГА НОВА СВЕТЛИНА ЌЕ СЕ ДАВА