Текстови

ИСУС ПРЕД ПИЛАТ

ИСУС ПРЕД ПИЛАТ
ЦАР СУМ,ТИ САМИОТ КАЖА
И ТРНЛИВ ВЕНЕЦ МИ СТАВИ
ВИНА ВО МЕНЕ НЕ НАЈДЕ, НЕ ИЗЛАЖА
ДАДЕ СО МЕНЕ ДРУГ ДА СЕ СПРАВИ
МУ ОБЈАВИ НА СВЕТОТ ЗА ЕДЕН
ДЕНЕС ЌЕ ИМА СПАС.
ОДЛУКАТА Е ВАША КОЈ ДЕНЕС
ЌЕ БИДЕ СО ВАС.
РАСПНИ ГО ИСУС,ОД ТОЛПАТА
СЕ СЛУШНА ГЛАС
ПУШТИ ГО ВАРАВА,ТОЈ
ДА БИДЕ СО НАС.
МЕЃУ НАРОДОТ СЕ ПУШТИ ГЛАС
НА КРСТОТ ДА Е МОЈОТ СПАС
МЕЃУ РАЗБОЈНИЦИ ДА СЕ НАЈДАМ
ВО ИСТИОТ ЧАС
ДА СЕ ИСПОЛНИ ПИШАНОТО
ЗА СВЕТОТ ДА ПОСТРАДАМ ЈАС
И ДА НЕ МЕ ОДМИНЕ ПОЛНАТА ЧАША
ДА ЈА ИСПИЈАМ ЗА СУДБИНАТА ВАША
И ДА СЕ ИСПОЛНИ ПИСМОТО, КОСКА МОЈА
ДА НЕ СЕ СКРШИ
И ЗА ВАС ОД ЗЕМНИОТ СВЕТ, ЖИВОТОТ МОЈ
НА КРСТОТ ДА ЗАВРШИ
И КАЈ ОТЕЦОТ ПОКОРНО ЈАС ЌЕ ИТАМ
ТОЈ ОД МЕНЕ ТОА ГО САКА
СО РАДОСТ МУ СЕ ПОДАВАМ
И МУ ДАВАМ РАКА.

СОСТАВИЛ:В.С ЛИСАВ