Текстови

Кавадарци

Известување

ХАЦ Кавадарци на црковен час одржан на ден 20.06.2020 година донесе одлука за одложување на обредот „ Света Вечера “ кој требаше да се одржи на 27.06.2020 година.  Со ова христијаните адвентисти покажаа дека не сакаат да бидат причина за ширење на моменталната епидемија на Корона вирусот. Оваа одлука е донесена во согласност со библиските

ПОДАЈ РАКА

Во периодот од 15 до 20 август во Кавадарци се одржа семинар за млади кој беше проследен со низа активности. Учесниците на овој семинар пристигнаа во среда. По пристигнувањето имаше специјална програма со цел младите подобро да се запознаат едни со други. Активностите започнаа во четврток во 9 и 30 се до 12 и 30, кога една група

Окружен собор во Кавадарци 2010

На ден 30.10.2010 во Кавадарци беше одржан Окружниот есенски собор со мото “ИСПОЛНЕТИ СО СВЕТИОТ ДУХ“ Салата беше преполна според онаа што и очекувавме . На овој собор имаше и крштевање каде што две наши добри пријателки посведочија пред сите нас за нивната одлука за целосно следење на Христа. Гости на овој собор беа Драган

КРШТЕВАЊЕ ВО КАВАДАРЦИ

На ден 15.05.2010 година, базенот во црквата Кавадарци уште еднаш беше наполнет. Овој пат црката топло ги прими новите брат и сестра Јанчови од село Грлани, Виничко. Братот Орце и сестрата Јасминка ги крсти брат Михајло Гурев а со нив проучуваа и ги подготвуваа за крштевање брат Киро Сканарски и локалниот проповедник Ѓурица Пастоњицки. Топло

Семинар – Раст на црквите

Семинарот за раст на црквите што се одржа на 09.05.2010 во Кавадарци заврши. Посебен акцент беше ставен на тоа дека методите се менуваат но Вистината останува секогаш иста. На овој семинар беа присутни Пасторите на повеќе месни цркви, старешините и водачите на мисионство.

КОНЦЕРТ НА ГРУПАТА МАРАН-АТА

Со своите прекрасни гласови групата МАРАН-АТА од Скопје ги исполни со восхит слушателите во ХАЦ Кавадарци. Салата беше скоро полна и сите уживаа во прекрасната изведба на христијанска музика. Еден час без прекин пееја и го славеа Бога за Неговата милост, љубов и голема жртва на Голгота. Задоволните слушатели изразија желба да купат CD со

КРШТЕВАЊЕ ВО КАВАДАРЦИ

Саботата (27.03.2010) во Христијанската Адвентистичка црква во Кавадарци беше исполнета со радосни настани. Беа крстени со библиско крштевање 3 особи и главен збор на овој настан имаше Драган Грујичиќ. Верниците исто така оваа сабота уште еднаш се потсетија на Христовата жртва која беше пролеана за целото грешно човештво и со обредот на понизност и земање

„ПОДАЈ РАКА“ за Емил Новески

Во неделата 07.03.2009, учесниците во „ПОДАЈ РАКА“ повторно се собраа и тоа овој пат за да му помогнат на Емил Новески. Од 10ч до 13ч, учесниците во „ПОДАЈ РАКА“ спроведоа една акција со цел да се соберат средсва и да му се помогне на Емил. Тие шетаа по улиците на Кавадарци и сите граѓани кои

ПОСВЕТУВАЊЕ НА РАТКА ПАНОВА

На ден 06.02.2010 година во Кавадарци беше посветена малата Ратка Панова. Главна порака по повод овој настан упати претседателот на Македонската Мисија Михајло Гурев. Децата и овој пат не изоставија да и посакат добредојде на малата Ратка со песна од нивните детски усни.