Текстови

КРШТЕВАЊЕ ВО КАВАДАРЦИ

Саботата (27.03.2010) во Христијанската Адвентистичка црква во Кавадарци беше исполнета со радосни настани. Беа крстени со библиско крштевање 3 особи и главен збор на овој настан имаше Драган Грујичиќ.

Верниците исто така оваа сабота уште еднаш се потсетија на Христовата жртва која беше пролеана за целото грешно човештво и со обредот на понизност и земање на бесквасниот леб и безалхохолното вино ја признаа таа жртва. Попладнето доста млади пристигнаа од цела Македонија а причина за тоа беше презентирање за првпат во Македонија на Христијанска извидничка група.