Текстови

Уметноста на бракот

Добриот брак мора да се создаде.

Во бракот малите нешта стануваат големи нешта.

Во бракот никогаш не е прекасно да се држите за рака.

Во бракот убаво е да си кажете Те Сакам барем еднаш во денот.

Никогаш не заспивајте налутени.

Имајте чувство на взаемни вредности и заеднички цели.

Заеднички соочувајте се со светот.

Формирајте круг на љубовта во кој ќе биде целата фамилија.

Кажувајте зборови на благодарност и

покажете благодарност на внимателен начин.

Во бракот имајте способност за простување и заборавање.

Во бракот давајте си место еден на друг за растење.

Бракот е заедничка потрага за доброто и убавото.

Не е само да се омажите за вистинската личност.

Туку да бидете вистинскиот партнер.