Текстови

Рецепт за да подготвите среќен брак

Потребни состојки:

1 шолја љубов

2 шолји лојалност

3 шолји простување

1 шолја пријателство

2 лажици нежност

4 литри вера

1 буре смеа

5 лажици надеж

Начин на подготовка

Земете ја љубовта и лојалноста и добро измешајте ги со верата. Помешајте го тоа со нежноста, љубезноста и разбирањето. Додајте пријателство и надеж. Попрскајте го тоа со нассмевка. Испечете го на сјајот од сонцето, а сервирајте го одново во чиниите секој ден.