Текстови

Осмелете се да бидете!

Кога почнува нов ден, осмелете се да се смеете благодарно.

Кога има темнина, осмелете се да бидете први што ќе донесете светлина.

Кога постои неправда, осмелете се да бидете први да ја осудите.

Кога нешто ви изгледа тешко, осмелете се да го направите секако.

Кога животот изгледа дека ве соборува, осмелете се да возвратите.

Кога изгледа дека нема надеж, осмелете се да пронајдете малку надеж.

Кога се чувствувате уморни, осмелете се да продолжите.

Кога времињата се тешки, осмелете се да бидете поцврсти.

Кога љубовта ве повредува, осмелете се да сакате повторно.

Кога некој е повреден, осмелете да му помогнете да заздрави.

Кога некој е изгубен, осмелете се да му помогнете да го пронајде патот.

Кога пријателот паѓа, осмелете се да бидете првиот што пружа рака.

Кога се разминувате со некој по пат, осмелете се да ги насмеете.

Кога се чувствувате убаво, осмелете се да му помогнете на некој друг да се чувствува убаво исто така.

Кога ви завршува денот, осмелете се да се чувствувате како да сте го направиле најдоброто.

Осмелете се да бидете најдобри што можете. Во секое време, Осмелете се да бидете!