Текстови

Нашето срце никогаш не се заморува

Нашето срце е многу интересен орган. Тоа пумпа крв 72 пати во минута и околу 40 милиони пати во годината. За да сватиш колку е тоа напорна работа, пробај да ја стегнеш твојата рака во вид на тупаница, и продолжи да го правиш тоа повеќе пати. Колку минути би можел да го правиш тоа? Твоето

Мудри зборови 2

Љубовта спрема ближниот не се покажува со тоа што ќе му дадеш парче леб кога е гладен; правата љубов ќе ја покажеш кога со него ќе го поделиш својот оброк иако твојата глад не е ништо помала од неговата. Кога двајца се караат ни еден не е во право. Четири работи на човекот никогаш не

Мудри зборови

Многу примаат совети, но само мудриот од нив има корист. Не се чуди кога на небото на твојот живот ќе се појават облаци. Од каде инаку би дошол освежувачки дожд ако не од облаците. Ограничените умови не признаваат ништо што го надминува нивното сваќање. Масата се раководи спрема чувствата а не спрема разумот. Ако никаде

Писмо

Драги мој пријателе Неможев поинаку; морав да ти напишам писмо за да ти покажам колку те сакам и колку се грижам за тебе. Видов како вчера разговараше со своите пријатели. Чекав цел ден надевајќи се дека ќе сакаш да поразговараш и со мене. Кога се приближи ноќта за крајот на тој ден ти подарив сончев

БОГ СИНОТ

Во средиштето на христијанската религија се наоѓа Исус Христос. Освен тоа што прифаќа и низа други темелни верувања, во најдлабока суштина нашата религија пред се и над се е посветена на Една личност: Исус Христос. Исто важи и за христијанската радосна вест: Евангелието зборува за настаните во чие средиште е Исус Христос. Христијанството не се

Концерт

На ден 14.11.2008 г. концерт одржа женскиот состав од гимназијата Живорад Јанковиќ, Нови Сад. На едночасовниот концерт пред околу стотина присутни беа отпеани повеќето песни од новиот албум “Ја желим бити тамо где си Ти“. На почетокот присутните ги поздрави пасторот на црквата во Кавадарци, Томе Божинов, а подоцна кон присутните се обрати и водачот

Пред Тебе стојам

Еве ме пред Тебе стојам И од ништо не се бојам За делата во животот свој Други нека судат За неделата сторени Во ладна пот да се будат, Оние кои залудно На Бога се нудат Пред икони со ликови разни И ветувања празни, За други во нив да гледаат И да мислат дека се исповедаат,

Сам сред пустина…

Сам сред пустина,наоколу Песок и камен. Усните Негови испукани и врели А во срцето пламен . Во една мисла умот Негов Плива и се дави Со нечистиот и лукавиот Треба да се справи. Сиот Свет пред негови нозе Лукавиот го стави И му запрети,Тој од камен Леб да прави. И не само од леб живот

Ќе ти се јавиме

Драги Христијани, Ова е Моја задача за вас – дури можете да ја наречете голема посланица. Треба да тргнете по сите луѓе насекаде и да ги повикате да станат Мои ученици. Треба да ги крстите и да ги научите да слушаат се што Сум ви заповедал. Не заборавајте: Секогаш ќе бидам тука да ви помогнам,

Најпаметниот тинејџер на светот

Еден убав сончев ден четворица луѓе летале со мал авион за четири лица: пилот свештеник и двајца тинејџери, а токму еден од двајцата штотуку ја освоил наградата за најпаметен тинејџер на светот. Додека летале пилотот се завртил спрема тројцата патници и им рекол: Имам лоша вест а имам и уште полоша вест. Лоша вест е