Текстови

ЈАС СУМ ПРВИОТ И ПОСЛЕДНИОТ…

НЕМОЈТЕ ДА ГО ЧЕКАТЕ СЛЕДНИОТ
ЈАС СУМ ПРВИОТ И ПОСЛЕДНИОТ
ДОАЃАМ ВО ОБЛЕКА БЕЛА ПРИ ВАС
ПРЕПАШАН СО ЗЛАТЕН ПОЈАС
СО КОСА КО ВОЛНА БЕЛА
И ОЧИ СО ПЛАМЕНА ПОСТЕЛА
СО ЛИЦЕ СВЕТЛО КО СОНЦЕ
НАЈСИЛНО КОГА СЈАЕ
И ГЛАС СИЛЕН ВО УШИТЕ ШТО ТРАЕ
СО СИЛНА ДЕСНИЦА И ЗВЕЗДИ СЕДУМ
ТОА СЕДУМ АНГЕЛИ БЕА
И СЕДУМ СВЕТИЛНИЦИ РЕДУМ
ТОА СЕДУМ ЦРКВИ БЕА:
ВО ЕФЕС,СМИРНА,ПЕРГАМ И ТИАТИР
ВО САРД,ФИЛАДЕЛФИЈА И ЛАОДОКИЈА
ПОСЛАНИЈА ЈАСНИ ИСПРАТЕНИ БЕА ДО СИТЕ
ЗА СЕ ШТО ГИ ОЧЕКУВА МРТВИТЕ И ЖИВИТЕ
ТИ-ЈОВАН-ОБЈАВИ НА СИТЕ
ВЕЌЕ ИЗБРОЈАНИ СЕ ДНИТЕ
ИДЕ ОНОЈ КОЈ МРТОВ БЕШЕ
И ОЖИВЕ ЗА ВЕКОВИТЕ СИТЕ
И ТОЈ НА СИТЕ СПОРЕД ДЕЛАТА ЌЕ ДАВА
И НОВА СВЕТЛИНА ЌЕ СТАВА
НА ПРАВЕДНИТЕ ЌЕ ЈА ДАДЕ СВЕТЛИНАТА СЕТА
А ВТОРАТА СМРТ НА НИКОЈ
НЕМА ДА НАНЕСЕ ШТЕТА
А НА ОНИЕ КОИ ПРАВЕЛЕ НЕДЕЛА ЗЕМНИ
ДЕНОТ ЗАНАВЕК ЌЕ ИМ СЕ СТЕМНИ
ПОСЛЕ СУДОТ ЗА ДЕЛАТА СТОРЕНИ
ВОКНИГАТА СИТЕ ИМИЊА
ЌЕ БИДАТ ЗАТВОРЕНИ
И ВО ОГНЕНОТО ЕЗЕРО ЌЕ БИДАТ ИЗГОРЕНИ
СИТЕ ОНИЕ КОИ НЕДЕЛА ИМААТ СТОРЕНИ.

СОСТАВИЛ:В.С. ЛИСАВ