Текстови

Вести

Извештај од животното искуство на Илија

Беше вистинска привелегија и охрабрување да се слушне со свои уши, искуството на Илија Ампевски. Да се биде во Божја присутност заштитен од злите сили на сатаната е идеал и привелегија на секој христијанин. Во една прилика кога Господ Исус Христос се преобразил пред Јован, Јаков и Петар, Петар извикал дека добро е да направат

Извештај од викенд евaнгелизацијата

Три вечери по ред говорникот Ѓорѓи Трајковски ја изнесуваше Божјата порака на еден современ начин, прилагодлива за секое уво да ја разбере Божјата намера за човекот. Иако салата беше полна бројката не беше задоволителна ако го споредиме со 30 илјадитното жителство кое живее во Кавадарци. Затоа за оние кои беа спречени да дојдат им овозможуваме

Извештај од Босна

Посветување на две бебиње во Сараево После еден долг период црквата во Сараево имаше предност да ги слуша радосните гласови на малите бебиња Инес Ањум и Рахела Леа Станик. Во сабота 22 ноември тие беа посветени и донесени пред Бога. За нивните родители тоа беше еден прекрасен ден а уште повеќе што својата радост можеа

Светска економска криза

Рецесијата е збор кој широко одекнува насекаде во светот и егзистира на глобално ниво.Се појави и шири како пандемија со голема брзина,со познати симптоми,во секоја држава ,некаде повеќе ,некаде помалку.Отсекаде се бара помош,план,стратегија,за нејзино надминување.Се даваат финансиски инјекции , кредити.Се лечат последиците ,но никој не ги знае причините.Како настана,до кога ќе трае и како да

Крштевање 22.11.2008

Во преполната сала на Христијанската адвентистичка црква во Кавадарци на ден 22.11.2008 година со библиско крштевање беа крстени 3 млади особи.Тие ја изразија својата љубов на Господа заветувајќи се со послушност и преданост кон неговата света волја. На свеченоста беа присутни гости од неколку цркви од Македонија.Крштевањето го изврши пастор Томе Божинов, а пригодни зборови

Концерт

На ден 14.11.2008 г. концерт одржа женскиот состав од гимназијата Живорад Јанковиќ, Нови Сад. На едночасовниот концерт пред околу стотина присутни беа отпеани повеќето песни од новиот албум “Ја желим бити тамо где си Ти“. На почетокот присутните ги поздрави пасторот на црквата во Кавадарци, Томе Божинов, а подоцна кон присутните се обрати и водачот