Текстови

Извештај од Босна

Посветување на две бебиње во Сараево

После еден долг период црквата во Сараево имаше предност да ги слуша радосните гласови на малите бебиња Инес Ањум и Рахела Леа Станик. Во сабота 22 ноември тие беа посветени и донесени пред Бога.

За нивните родители тоа беше еден прекрасен ден а уште повеќе што својата радост можеа да ја поделат и со своите родители кои беа дојдени од Кавадарци да ја поделат таа заедничка радост.Ние посакуваме и се надеваме дека радосните гласови на децата, и мали и големи, се почесто ќе ги исполнуваат црквените простории и ке слушат радосни песни од нежните детски гласови који го слават Исуса.

Марија Тасева Станиќ