Текстови

МЛЕКО И ШЕЌЕР

Обично во нашата исхрана употребуваме премногу шеќер. Колачи, слатки, пудинзи, џемови сите овие работи се причинители на слабо варење на храната. Најмногу се штетни оние колачи кои главни состојки се млеко јајца и шеќер. Премногу употребување на млеко со шеќер треба да се избегнува.