Текстови

Тед Вилсон, нов претседател на Адвентистичката Црква

Тед Вилсон, досегашен потпретседател на Генералната Конференција на Адвентистичката Црква е избран за нов претседател. Доаѓа на местото на Јан Полсон кој ја вршеше оваа функција од 1999 г.

Неговото назначување се случи за време на 59 сесија на Генералната Конференција која се одржува во Атланта, Џорџија, САД од 23.06 до 03.07 2010 г. 60 годишниот Вилсон во својата 36 г. служба има работено низ повеќе земји и области како САД, Африка, Русија.