Пет клучни прашања – серија на предавања од 17 до 21 ноември 2017

  • Кој ја зборува вистината? – приказна за Библијата
  • Како се почнало? – приказна за создавањето на светот
  • Како се се расипало? – приказна за гревот
  • Крајот на светот! – приказна за потопот
  • Дали Бог ги слуша твоите воздишки? – приказна за спасението

Предавањата ќе се одржат од 17-21 ноември 2017 во големата сала на Христијанската адвентистичка црква во Кавадарци, ул. Кирил и Методија број 7 (кај училиштето Страшо Пинџур).

Говорник: Владо Хавран, теолог од Белград (Србија).

 

Почеток во 18.00 часот.

 

Инфо, на моб. 077/732-712

 

Влез слободен!