Текстови

Цитати

Напредок

Ти благодарам Боже за се што Си ми дал. Потсети ме дека единствен напредок што е важен е духовниот напредок.Амин Уживај ја среќата во среќен ден а размислувај во лош ден: Бог го создаде едното како и другото за да не открие човекот ништо од својата иднина.(Проповедник 7:14) Нека викаат радосно радосно кои ја посакуваат

Горделивост

Што и да имам Господи Ти ми го даде. Не можам да си земам заслуга за ништо што имам, тогаш колку смешен сум кога сум исполнет со гордост.Амин Гордоста врви пред гибелта и високоумоста пред паѓањето.(Пословици 16:18) Тешко им на оние кои се мудри во сопствените очи и умни само пред себе.(Исаија 5:21) Гордоста е

Молитва

Драги Боже Ти благодарам што можам да зборувам со Тебе и што Ти си мојот најблизок Пријател. Сакам молитвата да ми стане се повеќе и повеќе дел од мојот живот, така што секое нешто што го правам биде молитва што ме приближува се повеќе до Тебе.Амин Молете и ќе ви се даде, барајте и ќе

Мир

Ти благодарам Боже што ни го даваш Твојот мир нека секогаш живее во моето срце, без разлика каква борба има околу мене.Амин И Христовиот мир да владее во вашите срца за кого сте повикани во едно тело да бидете благодарни!(Колосјаните 3:15) Да го послушам тоа што ми го зборува Господ Бог: зашто Тој ќе им

Трпение

Господи да бидам трпелив не е лесно. Јас имам мој дневен ред на нештата што треба да се направат – и јас сум фрустриран и јадосан кога нешто нема да се направи. Сепак трпението ќе дојде кај мене кога искрено ќе ти се предадам Тебе – затоа еве сум Боже. направи што сакаш со мојот

Должности на родителите

Благослови ги сите родители Боже. Дај им сила, љубов и трпение. Искористи ги за Твоја слава.Амин Зашто Јас го познавам него тој ќе ти ги поучува своите деца и својот дом после него како да одат по Господовиот пат и да прават она што е праведно и добро, така да може Господ да го исполни

Послушност

Господи дај ми сила да станам Твое послушно чедо. Нека речам да секаде каде што Ти ме праќаш. И потсети ме Исусе да бидам послушен во малите и секојдневни нешта во мојот живот како што сум со важните и големи нешта.Амин Гледај! Денес ставам пред тебе : Живот и среќа, смрт и несреќа. Ако ги

Пари

Помогни ми да запомнам Боже дека моите пари ти припаѓаат Тебе. Нека ги употребам за Твоја слава. Помогни ми да не ги направам центар на мојот живот.Амин Не труди се да придобиеш богатство откажи се од таквата мисла насочиш ли ги очите кон него него веќе го нема зашто си направило крилја како орел и

Милост

Ти благодарам Боже за милоста што ни ја покажа кога го испрати Твојот Син на земјата. Јас сум многу благодарен што Твојата милост никогаш нема да се потроши туку ќе трае вечно.Амин Но Господ чека час за да ви се смилува и по таа причина да ви искаже милост, зошто Господ е праведен Бог –

Лажење

Господи направи ме чесна личност!Амин Не лажете се еден друг зашто го соблековте стариот човек со неговите дела и облековте нов кој се обновува во полно познавање по образот на Оној кој го создал.(Колосјаните 3:9-10) Не колнете се лажно во Моето име и не осквернувај го името на твојот Бог: Јас Сум Господ.(Левит 19:12) Се