Текстови

Осаменост

Се чуствувам премногу осамен понекогаш Боже. Ти благодарам што дури и тогаш кога немам никој друг секогаш го имам Твојот Дух.
Амин

Ако викнеш, Господ ќе ти одговори кога ќе извикаш ќе рече Еве Ме!
(Исаја 58:9)

Зошто си скапоцен во Моите очи, ценет си и Јас те возљубив.
(Исаја 43:4)

Душата некогаш тешко сфаќа но без разлика дали е човекот верник или не неговата осаменост, е всушност тага за Бога.
Hubert Van Zeller

И ќе ви бидам Татко а вие ќе бидете мои синови и ќерки, говори Господ Семоќниот.
(2 Коринтјани 6:18)

И ете Јас Сум со тебе ќе те чувам каде и да тргнеш па ќе те доведам назад во оваа земја и нема да те оставам довека. Ќе го извршам она што ти го ветив.
(Битие 28:15)

Нема да ве оставам сираци ќе дојдам при вас.
(Јован 14:18)

И вие сте исполнети во Него Кој е Глава на секое начелство и власт.
(Колосјаните 2:10)

Јас сум беден и ништожен но Господ се грижи за мене Ти си моја помош и мој спасител о Боже мој не задоцнувај!
(Псалм 40:17)