Јасмина Михаилова

КАКО ДА ГО ИЗБЕГНЕТЕ СТРЕСОТ

Живееме во време кога секојдневните активности и случувања ни задаваат големи стресови. Меѓутоа, без оглед на сериозноста на ситуацијата, треба да ја зачуваме својата присебност, а позитивното гледање на работите и оптимизмот да ги ставиме во преден план. Навиките во исхраната се многу важни, особено кога станува збор за стресот. На организмот, кој се наоѓа

ЛЕКОВИТИ ЧАЕВИ

Лековитите билки се богатство кое ни го дал Бог. Познато е дека на нашето поднебје растат 300 до 400 видови драгоцени билки. За жал, со децении моќта која што и ја дал Бог на природната медицина неоправдано е запоставувана. Чаевите можат да ја подобрат вкупната состојба на организмот и да го спречат настанувањето на многу