ШТО ИМА ВО ВАКЦИНИТЕ?

Во вакцините се наоѓаат отрови, токсични метали, хемиски сврзувачи и конзерванси, животински делови, вируси. Ова не би сте го дале ни на вашето куче, меѓутоа рутински се дава на децата. Меѓу многубројните токсични состојки се наоѓаат и :

тимеросол – кој содржи жива ( еден од најотровните елементи )

формалдехид –средство за балсамирање ( конзервација на лешеви )

желатин

алуминиум хидроксид

феноксиетанол – антифриз

алуминиум фосфат

аспартам

натриум фосфат

алкохол

неомицин

фенол ( канцероген )

во различни вакцини има различна употреба на овие додатоци.

Ова се некои што се објавени, а што се има што не е на списокот ?

Одгледување: Бактериите од вакцините се одгледуваат во лабораторија во ќелиите на мајмун, во човечки ќелии кои можат да бидат канцерогени, во пилешки ембриони или во ќелии на заморчиња.

Вируси: Тие можат да бидат мртви или ослабени. Кај вакцините со мртви вируси само се претпоставува дека вирусите се мртви во нив. Во вакцините не се наоѓа само еден тип на вируси. Поради изворот од каде медицинската лабораторија ги вади, таа мешавина содржи изненадувачки полно вируси и бактерии. Лабораториските техничари земаат серум од гној на мајмун, крава, свиња или друго животно. Потоа се обидуваат да го пречистат но, бидејќи се работа за мали суштества, нема економичен начин на кој можат да се исфрлат повеќето страни супстанции и животни облици од земената течност.

Отровни хемикалии: Во лабораторија, една или повеќе хемикалии се мешат со чорбата во која се вирусите за да ги убијат или ослабат. Што се однесува за мртвите вируси, би било тешко да потполно се извлечат отровните хемикалии користени за нивно убивање. Меѓутоа, што се однесува до оние ,ослабени вируси’ тие отрови морат да останат тука за да вирусите останат полумртви.

Кога цела оваа смеса се вбризгува во тело, вирусите бргу се раздвојуваат од отровната течност која ги опкружува. Хемиските отрови го ослабуваат имунолошкиот систем на телото, кое почнува да се бори против овие страни супстанции. Во меѓувремено, вирусите пронаоѓаат ќелии во кои влегуваат и ги користат за сопствено размножување. Вирусите кога доволно се размножат, можат да го нападнат телото ослабено од токсичните материи. Тие се опасни затоа што се вбризгани директно во крвта и ја заобиколиле одбранбената врата на стомакот и цревата.

Вакцините се раширени најмногу поради овие две работи:

Недоволно се информирани луѓето

Притисок од страна власта (страв од казна)